DOLGU UYGULAMALARI

a- Dudak dolgusu

Dudak dolgusu nedir?

Dudakların kalınlaşması, dolgunlaşması ve hacim kazanması için herhangi bir cerrahi operasyon olmaksızın yapılan bir uygulamadır. Bundan dolayı “ameliyatsız dudak estetiği” şeklinde de bilinir. Genel itibarıyla, dudakların büyütülmesi ve dudak kenarındaki kırışıklıklarının giderilmesi için bu uygulama yapılır. Farklı şekillerde yapılabilen dudak dolgusu uygulamasıyla dudaklardaha hacimli hale getirilir, dudakların köşeleri dolgunlaştırılır ve dudaklara daha fazla belirginlik kazandırılır. Sonuç olarak dudaklar yeniden biçimlenecek ve daha fazla nemlenecektir. Estetik bir uygulama olan dudak dolgusu ile istediğiniz dudaklara sahip olabilirsiniz.

Ameliyatsız Dudak Dolgusu

Yaşlanmayla birlikte tüm ciltte olduğu gibi dudakta da bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Dudaklarda hacim kaybı ve incelme, en belirgin yaşlanma etkileri arasında yer alır.
Kimi insanların da genetik olarak dudakları incedir. Hem yaşlanmaya bağlı olarak hem de genetik sebeplerden dolayı dudakları ince olanlar daha dolgun dudaklara kavuşmak ister. Dudak bölgesine yapılan dolgu işlemi ile; büyüme, kalınlaşma, hacim artışı, asimetri ve şekil bozukluklarının ortadan kalkması, dudak çevresinin düzeltilmesi, üzgünlük ifadesi veren kenarlardaki sarkıkların yok edilmesi ve hatların belirginleşmesi sağlanır. Dudak dolgusu, hyalüronik asit kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Hyalüronik asit vücudumuzda doğal olarak bulunur ve allerji ve başka bir yan etkisi olmayan bir maddedir.

Niçin Dudak Dolgusu Yaptırılır?

Her kadın, dolgun, sağlıklı ve şekil bozukluğu olmayan dudaklara sahip olmak ister. Bu sayede daha çekici olunabilir ve arzu edilen görünüme kavuşulabilir. Dudaklarını kalınlaştırmak ya dahacimlendirmekisteyenler için farklı yöntemler vardır. Ancak dudak dolgu tedavisi, bütün bu çözümler içerisinde en kalıcı olanıdır ve dudakların diğer dolgunlaştırma işlemlerine göre daha doğal görünmesini sağlar.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu işlemleri için doktorun yeterli deneyime sahip olması önemlidir; bu sayede istenilen görünümü sorunsuz olarak elde etmek daha kolay olur. İşlemden önce ilgili doktor tarafından dudakların genel yapısı incelenir ve dudak dolgusu yapmaya uygun olup olmadığı değerlendirilir.
Daha sonra dolgu işlemiyle ulaşılacak sonuç hakkında uygulamayı alacak kişiye bilgi verilir. Uygulamadan önce dudaklara lokal anestezik krem uygulanmakta ve krem uygulandıktan 15 dakika sonra önceden hazırlanan dolgu malzemesi, çok ince uçlara sahip olan iğnelerle dudağın içine enjekte edilmektedir. Anestezik kremlerin uygulanmış olması, işlem esnasında herhangi bir ağrı hissetmenizi önler.

Kimlere Dudak Dolgusu Yapılmaz?

Bazı özel durumu olan kişilere dolgu yapılamayabilir:Hamilelere ve emziren annelere, hemofili (kanın pıhtılaşma bozukluğu) hastası olan kişilere, otoimmün hastalıkları olanlara, dolgu malzemesine karşı duyarlılığı olanlara dudak dolgusu yapılması önerilmemektedir.

 

Dudak Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Cerrahi bir müdahale gerektirmeyen dudak dolgusu, çok uzun süren bir işlem değildir. Uygulama, yaklaşık 10 dakikada tamamlanmaktadır. Uygulamayı yaptıran kişi, günlük hayatına hemen dönebilmekte ve günlük aktivitelerini yapabilmektedir.

 

İşlemin Kalıcılığı Ne Kadardır?

Dudakların hacim kazanması ve büyümesi için en fazla tercih edilen hyalüronik asit dudak dolgusunun kalıcılığı, uygulamayı yaptıran kişinin vücut metabolizmasına göre değişiklik gösterebilir. Bunun yanı sıra dolgu malzemesinin kalitesi de önemlidir. Kişinin dudak yapısına uygun ve kalıcılığı daha fazla olan dolgular kullanıldığı taktirde dudak dolgusunun kalıcılığı genellikle 9- 12 ay sürmektedir.

 

Dudak Dolgusundan Sonra Neler Yapılmalıdır?

Dudak dolgusu uygulaması yapılan kişiler, günlük hayatlarına hemen dönebilir. Uygulamadan sonra ödem oluşabilmektedir. Ödem, 24 ya da 48 saat içinde azalarak yok olmaktadır. Kişi, dudak dolgusundan sonraki birkaç gün aşırı sıcak temasından ve sigara içmekten kaçınmalıdır. Uygulamadan sonra makyaj yapılabilir ve ruj sürülebilir.

b- Fransız dudak dolgusu

Fransız dudak dolgusu nedir?

Temel olarak hyalüronik asit içeren ancak içeriğinde “mannitol” barındıran bir üründür. Bu, onu klasik dolgulardan ayıran en önemli özelliktir. Bir diğer farkı ise, patentli çapraz bağ teknolojisine sahip olmasıdır.Hyalüronik asit dolguların, güçlü antioksidan olan mannitol ile birleşmesi; doğal hacimli, dokuya son derece uyumlu dudaklara kavuşmanızı sağlar. Bu özellikler sayesinde, dudak dokusuyla tamamen uyumlu olan, dokunulduğunda ve öpüşme sırasında hissedilmeyen, doğal sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

 

Fransız dudak dolgusu nasıl yapılır?

İşlem için hazırlanan hyalüronik asit dolgu, kas üstü plana ve dudağın anatomik olarak belirginleşmesi istenen kısımlarına uygulanır. Dudağın tamamı gelişigüzel dolgunlaştırılmaz. Böylece, dolgunlaşırken yapaylaşmayan, doğal bir hacim kazanan dudaklara sahip olmuş olursunuz.

Bu işlem kanül ile uygulanır. Bu sayede dudaklar defalarca iğne ile zedelenmekten kurtarılır. Dudak dolgusu, mukoza altı yani kas üstü plana uygulanır. Çünkü kas içi uygulama aşırı şiş ve yapay bir görüntüye sebep olur. Tüm dudağa her alanda eşit enjekte etmek yerine önceden planlanmış belli noktalara enjekte edilir.

 

Fransız Dudak Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Uygulama, ortalama 10 dakika sürer. Dudakları kremle uyuşturup lokal anestezi infiltrasyonu yapmak genellikle birçok hastada yeterli olabilmektedir. Bu yöntemle uyuşukluk hızlıca geçer ve normal hayata dönüş hızlı olur. Eğer hastanın ağrı eşiği düşük ise, lokal anestezi ile sinir bloğu da kullanılabilir. Bu yöntem ile, uyuşukluk ve hissizlik işlem sonrası 1-2 saat kadar sürebilmektedir.

Dudaklar çok hassas organlar oldukları için ilk birkaç gün ödeme bağlı daha büyük görünürler ama ödemler geçtikçe gerçek boyutuna ulaşırlar.

 

İşlem Esnasında Ağrı Hissedilir mi?

Uygulama lokal anestezi eşliğinde yapıldığı için ağrı hissedilmez.

 

İşlem Sonrası Dudak Dokusunda Bozulma Olur mu?

Daha önceden belirtilen özelliklerinden dolayı, dolgu, doku ile mükemmel bir uyum gösterir ve herhangi bir bozulma ve dolguda topaklanma görülmez.

 

Bu Yöntemin Kalıcılığı Ne Kadardır?

Dolgu uygulamaları sonucunda dokularda ortaya çıkan stres yüzünden hızlı hacim kayıpları yaşanması, sık karşılaşılan bir durumdur. Ancak Fransız dudak dolgusu, barındırdığı güçlü antioksidan sayesinde vücut tarafından hızlı yıkılmalar karşısında direnç gösterir. Yani hem dokuyla oldukça uyumlu hem de uzun ömürlü sonuçlar vermektedir. Dolgununkalıcılığı, hastanın mimik yapma alışkanlığı, çevre şartları gibi durumlara göre değişebilir. İlk uygulamanın ömrü ortalama 6-12 ay olmakla birlikte, tekrarlandıkça bu süre artar. 3-4 uygulamadan sonra ise, sahip olunan hacim neredeyse kalıcı hale gelir.

 

Fransız Dudak Dolgusu Kimlere Yapılabilir?

Yapı gereği dudakları ince olan veya yaşla birlikte incelen kişilere, Dudak-burun mesafesi uzun olan kişilere (mesafenin daraltılması için), Dudakları içeri dönük olan kişilere, Dudaklarına hacim vermek veya şekillendirmek isteyenlere, Dudaklarında tazelenmiş ve nemli bir görüntü hedefleyenlere bu işlem uygulanabilir.Kişinin yüz hatlarına uygun, istediği tipte dudak tasarlayan bu işlem sonucunda; daha simetrik, çekici, dolgulu dudaklara sahip olmanın yanı sıra, kimimizin de seneler içinde azalan hacmi yerine koymamızı sağlar. Bu minik dolgu enjeksiyonları yalnızca dudakları hacim olarak büyütmek, şekillendirmek isteyenler için değil; daha genç ve dinamik görünmek isteyenler için de güzel bir uygulamadır.

 

Uygulamadan Sonra Neler Yapılmalıdır?

Dudak dolgusu uygulaması yapılan kişiler, günlük hayatlarına hemen dönebilir. İşlemden sonra ödem oluşabilmektedir. Ödem, 24 ya da 48 saat içinde azalarak yok olmaktadır. Kişi, dudak dolgusundan hemen sonraki birkaç gün aşırı sıcak temasından ve sigara içmekten kaçınmalıdır. Uygulamadan sonra makyaj yapılabilir ve ruj sürülebilir.

 

Kimlere Fransız Dudak Dolgusu Yapılamaz?

Bazı özel durumu ve rahatsızlığı olan kişilere dolgu yapılamayabilir:Hamilelere ve emziren annelere, Otoimmün hastalıkları olan kişilere, Hemofili (kanın pıhtılaşma bozukluğu) hastası olan kişilere, Dolgu malzemesine karşı hassasiyeti olan kişilere yapılması önerilmemektedir.

c-Göz altı ışık dolgusu

Göz altı ışık dolgusu nedir?

Göz altında meydana gelen deformasyonları ve çökmeleri azaltmak ve düzeltmek için yapılan bir uygulamadır. Göz altı bölgesinde, genetik olarak ya da yaşlanmaya bağlı olarak oluklanma oluşabilir, çökme, torbalanma gelişebilir veyamorarabilir.Gözaltındaki sorunların yorucu ve cerrahi olmayan bir işlemle ortadan kalkmasını isteyenler için tavsiye edilen göz altı ışık dolgusu uygulamasında çökme ve boşalma olan göz pınarı oluğuna hyalüronik asit dolgu uygulaması yapılır. Bu uygulama ile aynı zamanda göz altındaki rahatsız edici koyuluk ve morarmış görünüm de azaltılır. Göz altı ışık dolgusu ile gözaltındaki çökme ve morarma gibi estetik sorunlarınız giderilerek daha genç ve dinamik bir görünüm elde edilir.Uygulamanın ardından şu etkileri, göz altı çevrenizde net bir şekilde görebilirsiniz: Göz altında bulunan çukurlar dolar, Göz altı daha düzgün bir görünüm kazanır, Göz çevresinde bulunan deformasyona uğramış olan derinin kalitesinde yükseliş görülür, Uygulamayı alan kişi daha genç ve diri bir görünüm kazanır, Göz altında bulunan şişlik, morluk ve halka gibi sorunlar ortadan kalkar, Göz altı torba görünümü azalır, Göz altında bulunan çizgilerde ciddi bir azalma görülür.

 

Göz Altı Işık Dolgusundan Kimler Yararlanabilir?

Uygulama, 18 yaşın üzerindeki kişilere uygulanabilir. Ancak hamile ve emziren kadınlara uygulama önerilmez. Genel olarak uygulamadan;Göz altı bölgesinde koyu halkaları ve karanlık bir görüntüsü olan, Yorgun ve uykusuz görünen, Göz yaşı oluğu denilen bölgede halka görünümü olanlar faydalanabilir.Gözaltı ışık dolgusu, sağlık açısından zarar veren bir uygulama değildir ve hyalüronik asit içeren ürünler ile yapılır. Hyalüronik asitle yapılan dolgu uygulaması oldukça doğaldır. Hyalüronik asit, deri altında yaygın olarak bulunur ve cildimize genç ve canlı bir görünüm verir. Yaşla beraber gittikçe azalır ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur.

 

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uygulamadan önce, uygulama bölgesi antiseptik solüsyon ile temizlenmekte ve ardından lokal anestezik krem uygulanmaktadır. Dolgunun içinde de lokal anestezik maddeler bulunur, bu sayede uygulamayı alan kişi ağrı hissetmez. Uygulama, kemik üzerine yapılır. Diğer uygulamalar gibi deri altına yapılmaz. Kapalı ve sivri olmayan ucu bulunan kanüller ile jel kıvamındaki dolgu maddeleri yavaş yavaş enjekte edilir. Genel olarak işlem 10 dakika sürer. Dolgunun bütün dokuya eşit olarak dağılması sağlanır. Bunun için de hafif masaj yapılır.Uygulama,tek seansta yapılır ve 2-3 hafta sonra kontrole çağrılır. Kontrolde ilave bir uygulama ihtiyacı varsa yapılır veya istenmeyen bir durum varsa düzeltilir.

 

Göz Altı Dolgusu Kalıcılığı Ne Kadardır?

Göz altı dolgusu genel olarak 12-18 aya kadar etkisini sürdürür. Bu süre kişinin metabolizmasına göre değişiklikler gösterebilir. Vücuda uyumlu olan hyalüronikasitin emilim oranı yüksektir ve bu yüzden kalıcılığı artırır.

 

Göz Altı Işık Dolgusunun Yan Etkisi Var mıdır?

Göz altı ışık dolgusu doğru ve uygun bir şekilde yapılırsa gayet sağlıklı ve genç bir görünüme yol açar ve hiçbir yan etkisi olmaz. Fakat bu bölge damar ve sinirlerce yoğun bir bölge olduğundan o bölgenin anatomisini iyi bilen, deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır. Cilt hassasiyetine bağlı olarak enjeksiyonun yapıldığı noktalarda iğne izlerine bağlı kızarıklık ya da morarma söz konusu olabilir. Ancak bu da birkaç gün içinde geçer. Göz altındaki deri ince ve hassastır, bundan dolayı bazen morluk ve şişlik oluşabilir. Uygulamadan sonra o bölgede beyazlama, soğuma, şiddetli ağrı ya da morarma meydana gelirse hemen hekimle iletişime geçilmelidir.

 

Uygulamadan Sonra Neler Yapılmalıdır?

Uygulamanın ardından bölge, 4-5 saat suyla temas etmemelidir. Uygulamadan sonra o bölge ovuşturulmamalı ve masaj yapılmamalıdır. Uygulamanın yapıldığı alana değil de çevresine buz kompresi yapılmalıdır. Gözler ovuşturulmamalıdır. Birkaç gün süreyle çok sıcak banyo yapılmamalı, neme ve buhara maruz kalınmamalıdır. Yoğun yüz hareketleri yapılmamalıdır.

Hekimin önerdiği kremlerin dışındakiler kullanılmamalı, cilt bakımı yapılmamalıdır. Uygulamadan sonraki 3 gün aşırı spor, solaryum ve saunadan kaçınılmalıdır. Uygulamadan önce ve sonra kan sulandırıcı ilaç ve gıdalar kullanılmamalıdır.

d- Çene dolgusu

Çene dolgusu nedir?

Çenenin daha simetrik ve estetik görünmesini sağlar. Oldukça fazla popüler olan çene dolgusu, çene ucunun belirginliğini artırır, asimetrik görüntüyü yok eder ve çenenin yüz ile daha uyumlu bir hale gelmesini sağlar.Çene dolgusu ileyüzün daha çekici görünümü sağlanır.

 

Çene Dolgusu ile Yaşanan Değişimler

Tüm ameliyatsız estetik uygulamalar gibi çene dolgusu da yüz bölgesinde gözle görülür bir değişiklik elde edilmesini sağlar. Uygulama ile çene bölgesinde şu değişimler yaşanır:Çene ucu öne doğru uzatılır, Çene hattında belirginleşme kaydedilir, Çene ile yüz arasındaki oran ideal bir seviyede olur, Küçük olan çene büyütülür ve gıdı görünümü azaltılır.

 

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene bölgesine dolgu, diğer cilt dolgu uygulamalarında olduğu gibi alanında uzman ve deneyimli hekimlerce yapılmalıdır. Çene dolgusuna başlanmadan önce yüz yapısına göre değerlendirme yapılır ve çenenin yüz ile uyumlu olması için bir planlama gerçekleştirilir. Burun ucundan dudaklara ve çene ucuna doğru uzanan dikey çizginin 15-30 derecelik bir açıda olması yüzün daha güzel ve çekici görünmesini sağlar. Çene dolgusu ile bu açıyı yakalanmaya çalışılır. Kadın ve erkekte bu planlama farklı yapılır. Erkeklerde daha köşeli ve dörtgen bir çene ideal iken kadınlarda ucu daha sivri olan üçgen çene yapısı daha kadınsı ve çekici görünüm sağlar. Planlamanın ardından, herhangi bir ağrı olmaması için uygulama bölgesine anestezik krem sürülür. Dolgu uygulaması ince uçlu küçük iğneler veya künt uçlu kanüller ile yapılır. Çene bölgesinde belirlenen bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Yaklaşık 5-10 dakika arasında süren dolgu uygulaması ile ilk andan itibaren gözle görülür bir değişiklik elde edilir. İkihafta sonra yapılan kontrolde, gerek varsa rötuşlar ve düzeltmeler yapılır. Uygulamanın istenen etkiyi verebilmesi için uygulama sonrasına o bölgeye sert masaj uygulanmamalı, bir iki gün sauna, solaryum gibi sıcağa maruz kalan işlemlerden kaçınılmalıdır. İki haftalık bir sürenin sonunda dolgu dokuya dağılır ve çeneye oturur. Kısa süren çene dolgusu uygulamasından sonra bazen uygulamanın yapıldığı bölgede hafif kızarıklıklar ya da şişlikler olabilir. Oldukça normal olan bu durum kısa sürede geçer. Uygulamanın hemen ardından günlük hayatınıza dönebilir, işlerinizi kaldığınız yerden devam ettirebilirsiniz.

 

Çene Dolgusu Uygulaması

Çene duruşundaki problemin dolgu uygulamasıyla giderilmesinde vücuttaki dokulara çok uygun olan ve sağlıklı olduğu için hyalüronik asit kullanılır. Hyalüronik asit dolgunun bir avantajı da kişinin istemediği bir durum oluştuğunda veya dolgu görünümünden memnun kalmadığında hemen eritilebilmesidir. Çene dolgusu kişinin sosyal yaşantısını ve günlük aktivitelerini kısıtlayan bir işlem değildir.

 

Ameliyatsız Çene Estetiği

Ameliyatsız olarak gerçekleştirilen çene dolgusuyla bu hareketli ve deformasyona açık olan bölgedeki bazı estetik sorunlar giderilebilir. Çene dolgusu yaparken yüzün ve boynun çene ile orantısına dikkat edilmelidir. Yüz bölgesindeki diğer sorunlar da göz önünde bulundurularak çene dolgusunun yapılması gerekir. Yapılacak tüm dolgu uygulamalarında ve çene dolgusunda yüzü, bütüncül bir şekilde değerlendirilmelidir. Erkek ve kadınlarda farklı yüz ve çene şekli yapılmalıdır. Gerçekleştirilen işlemden sonra yüzdeki düzensizlikler ortadan kalkacak ve yüz doğal simetrisine kavuşacaktır. Çene bölgesindeki sorunların giderilmesine yardımcı olan uygulamaya ek olarak kırışıklık tedavisi için botoks uygulaması da yapılabilir. Özellikle çene gamzesi denilen çenenin her iki yanında gülerken oluşan çukurcuklar varsa bunlar botoks ile giderilebilir.

e-Jawline dolgu

Jawline dolgu nedir?

Çene ucundan kulak önlerine kadar uzanan her iki mandibular kemik hattı boyunca yapılan dolgu uygulamasıdır böylece çene köşesinden çene ucuna kadar olan yüzün her iki tarafındaki hattın belirginleştirilmesi sağlanır. Çene hattına ve çene ucuna yapılan dolgu sayesinde yüzün daha çekici ve estetik görünmesi sağlanır.Jawline dolgu, çene hattı dolgusu olarak da tabir edilir ve çene kontürünü belirginleştirir. Uygulama ile çene öne alınır; çene ile yüz arasındaki uyumsuzluk veya daha kilolu gösteren belirginliğini kaybetmiş çene hatları ortaya çıkarılır.

 

Jawline Dolgu Nasıl Yapılır?

Dolgu, derinin altına ve kemik üstüne enjekte edilir ve o bölgenin dolgunlaşıp yükselmesini sağlar. Dolgu enjeksiyonu ile yüz bölgesinin genel projeksiyonunda olumlu bir değişme söz konusu olur. Yüz, kendi içinde daha uyumlu hale gelir. Burun ucundan dudaklara ve çene ucuna uzanan çizgideki ideal açı elde edilmeye çalışılır ve daha oval ve estetik bir görünüm elde edilir. Ayrıca jawline denen çene hattının belirginleşmesi ile gıdı görünümü de azalır ve daha net ve keskin yüz hatları elde edilir.Cerrahiolmayan jawline dolgu, hızlı ve kolay bir çözümdür. İşlem sonrası hemen günlük aktiviteler devam edilebilir. Ayrıca yoğun çalışma temponuz varsa ve işinizden uzak kalamayacaksanız uygulama sonrasında dinlenme ve iyileşme süreci olmayan çene ucu ve jawline dolgusunu tercih edebilirsiniz.

 

Çene Hattı Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Çene dolgusu hedeflenen dokuya enjeksiyon metoduyla yapılır. Bu bölge damar ve sinirlerin geçtiği önemli anatomik yapılara sahip bir yerdir. Önemli damarların geçtiği bir yer olduğu için jawline ve çene dolgusu uygulamasını damarları zedelememek için kanül ile yapılır. Böylece hem güvenli bir dolgu uygulaması yapılır hem de işlem sonrası morarma olmasının önüne geçilir. Çenede meydana gelen çukurluğu doldurmak, yüzün alt kısmını biçimlendirerek yeniden yapılandırmak üzere hyalüronik asit içeren cilt dolguları kullanılır. Çene dolgusu uygulamasında uygulamayı alan kişilere lokal anestezik kremler sürülerek acı hissetmesi önlenir. Küçük ve ince uçlu iğneler ve sivri uçlu olmayan ve damarı zedelemeyen kanüller yardımıyla dolgu malzemesi derinin altına ve kemik üstü bölgeye enjekte edilir. İşlem, yaklaşık 15 dakika sürmektedir.

 

Jawline Dolgu Yaptıranlar Nasıl Bir Değişim Yaşar?

Çeneleri daha geride görünen kişilerin yüz profili ve projeksiyonu zayıf görünebilir. Sadece genetik özelliklerden değil, yaş faktörünün etkisiyle de zaman içinde böyle bir görünüm oluşabilir. Jawline dolgu sayesinde çenedeki zayıf görünüm ortadan kalkar, çene ve çene ucu belirginleşir ve belirgin ve net çene hattı elde edilir. Böylece yüzün projeksiyonu ve oval görünümü artar ve daha genç ve çekici görünüm elde edilir.

 

Jawline Dolgu Ne Kadar Kalıcıdır?

Çene ucu ve çene hattı dolgusu, o bölgedeki dokuya uyum sağlaması ve hatları belirginleştirmesi için daha kalın ve yoğun aynı zamanda lifting etkisi yüksek dolgularla yapılır. Dolgunun kalıcılığı ise kişiden kişiye değişmekle beraber 12-18 ay arasında değişmektedir. Uygulamanın ardından bir süre çene bölgesinde sertlik, ödem hissedilebilir. Yaklaşık 2 hafta sonunda dolgu dokuyla bütünleşir ve bölgede yumuşama başlar.

f- Burun dolgusu

Burun Dolgusu Nedir?
Ameliyatsız burun estetiği, uygun durumdaki burunlara mevcut biçim bozukluklarını gidermek için hyalüronik asit enjeksiyonuyla yapılan işlemdir. Uygulama ile kesi ve dikiş olmaksızın burun bölgesinde estetik düzeltmeler yapılır. Cilt altına dolgu malzemelerinin enjeksiyonu ile yapılan uygulamada daha çok hyalüronik asit kullanılır.Hyalüronik asit, yüz bölgesindeki dolgu işlemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Dudaklar, nazolabial kıvrımlar ve yanaklara da bu maddeyle dolgu işlemi yapılabilir. Burun dolgusu ile likit rinoplasti tekniği ile burundaki eğrilikler ve asimetriler düzeltilebilir. Ayrıca burun ucunda düşüklük varsa burun ucu dolgu ile kaldırılabilir. Bazı insanların burun yapısı, burun dolgusu yapmak için uygun olmayabilir. Burunda aşırı şekil bozuklukları varsa ve burun hacmi küçültülmek isteniyorsa bunun için burun estetiği ameliyatı gereklidir, dolgu ile bu durum düzeltilemez. Burun derisinin yapısı, kıkırdak ve kemik yapısı uygun değilse dolgu işlemi yapılmaz.

 

Kimlere Ameliyatsız Burun Estetiği Yapılır?
Ameliyatsız burun estetiği farklı şikayetlerle gelen hastalara yapılmaktadır. Burun bölgesindeki şu görünümler burun dolgusu ile düzeltilebilir: Burun sırtında eğrilik olması, Burunda küçük veya büyük bir kemer görünümü olması, Burun ucunun düşük olması, Burun ucunun aşağı sarkık olması.
Şekil bozukluklarını gidermek için burun ameliyatlarında kıkırdak kullanılır. Burun dolgusunda, ameliyatla kıkırdak konan yerlere dolgu enjeksiyonu yapılmaktadır. Dolgu, kıkırdağın göreceği vazifeyi görmektedir. Bütün bu işlemler esnasında kişinin yüz yapısı ve cinsiyeti dikkate alınmakta, dolgu işlemi buna göre yapılmaktadır. Burunda eğrilik gibi bir problem varsa ve bu çok belirginse eğrilik dolgu uygulamasıyla kamufle edilebilir. Daha evvel birkaç defa burun ameliyatı olmuş fakat arzu ettiği sonucu alamamış, küçük problemler burun ameliyatı olmadan burun dolgusu ile şekil bozuklukları giderilebilir.

 

Burun Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır ve Avantajları Nelerdir?
Ameliyatsız burun estetiği, kullanılan dolgu maddesine göre 1 veya2 senelik bir kalıcılığa sahiptir. Kalıcılık, kullanılan malzemenin kalitesi ve yoğunluğu ile yakından ilişkilidir. Ayrıca bütün dolgularda olduğu gibi burun dolgusunda da kalıcılık kişinin metabolizması ile de ilgilidir. Yine sigara içenlerde kalıcılık daha az olabilir. Burun bölgesi hareketli değildir, bundan dolayı dolgu diğer bölgelere göre, daha uzun süreler kalıcı olabilir. Dolgu ile ameliyatsız burun estetiği, uzun sürmeyen bir işlemdir. Uygulamadan önce lokal anestezik krem, bölgeye sürülür. 30 dakika sonra uygulamaya geçilir. Bundan sonra, belirlenen bölgelere dolgu işlemi yapılır. 10 dakika kadar süren ve klinik ortamda gerçekleşen uygulamanın ardından burnunuz, istediğiniz görünüme kavuşur.
Burun dolgusunun birçok avantajı vardır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için anestezi ve cerrahi risk ve komplikasyonları olmaz. Kesi ve dikiş iziyoktur. Dolgu uygulamasından 2hafta sonra kontrol yapılıp ihtiyaç olursa gerekli düzeltmeler ve ilave dolgu yapılır. Rötuşlar kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Enjeksiyon yerlerinde bir hafta sürebilen kızarıklık ve morarmalar olabilir. Uygulamayı alan kişi, günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Şişlik ve morluğun olmaması, evde bekleme süresinin bulunmaması uygulamanın öne çıkan tarafları arasında yer alır.

 

Uygulamanın Dezavantajı Var mıdır?
Burun dolgusunun iki dezavantajı vardır. İlki, dolgu uygulamasının kalıcı olmamasıdır. Kullanılan malzemeye göre işlemin etki süresi farklıdır. Burundaki sorunlar büyükse dolgu işlemi yeterli gelmeyebilir. Mesela burun küçültme, ileri boyutta tümsek ve aşırı eğrilik için ameliyatsız burun estetiği tek başına çözüm değildir. Bunlar için ameliyat gerekir. Ancak burun dolgusu ameliyatla çözümlenebilecek birçok sorunun çözümlenmesini sağlar. Çok yönlü olan bu teknik, burun anatomisine ve burun şekline göre değişik biçimlerde uygulanabilir. Ameliyattan sonraki iyileşme süresini göze alamayan ya da ameliyatın riskli olduğu kişiler dolgu uygulamasını seçebilir.

 

Revizyon Burun Estetiği
Ameliyatsız burun estetiği, rinoplasti uygulaması almış ancak bazı düzeltmeler için burun estetiği revizyonuna ihtiyacı duyan hastalara da uygulanabilir. Ameliyattan sonraki sorunları kamufle etmekya da doku kaybı olan yerlere hacim katmak için burun dolgusu ideal bir uygulamadır. Burun bölgesine dolgu uygulamasını; Genel sağlık durumu iyi olan, Burnunda aşırı biçim bozuklukları olmayan kişiler alabilir.

g-Alın dolgusu

Alın dolgusu nedir?
Alındaki mimik çizgilerinin doldurulması ile çekici ve estetik bir yüz ifadesi elde edilmesi sağlanır. İlerleyen yaş faktörüyle birlikte alın çizgileri daha da belirgin bir hale gelir. Alın çizgileri özellikle duyguları ifade ederken, konuşurken ve mimik yaparken dikkat çekmektedir. Alın dolgusu işlemi yalnızca alın bölgesinde bulunan çizgileri ortadan kaldırmak için değil, aynı zamanda alın bölgesine daha estetik bir şekil vermek için de uygulanır. Bebek alnı denilen yan profil görünümünde daha yuvarlak ve bombeli görünen bir alın pek çok yüz tipinde ideal görünümü oluşturur ve yüze daha sempatik bir görünüm verir. Dolgu tedavisi sayesinde kırışıklıkların giderilmesiyle birlikte bu görünüm de elde edilebilir.

 

Dolgu İşlemi Çizgileri Ortadan Kaldırır mı?
Alın dolgusu düzenli aralıklarla yapıldığı takdirde, alın bölgesinde bulunan çizgileri de zamanla gidermekte etkili olmaktadır. Alın bölgesine dolgu işlemi oldukça kısa sürmekte; anestezik etkili krem sayesinde herhangi ağrı hissedilmeden uygulanabilmektedir. Alın bölgesinde genellikle hyalüronik asit içeren dolgular kullanılmaktadır. Alın bölgesi damar ve sinirler açısından önemli olan bir bölge olduğundan işlemler uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılmalıdır. Tedavi olacak kişiye göre alındaki kırışıklıkların oranı; uygulanacak dolgu miktarını da belirlemektedir. Dolayısıyla fazla kırışıklığı olan bir alına daha fazla dolgu kullanılırken az kırışıklık durumunda daha az dolgu kullanılacaktır.

 

Alın Dolgusu Kimler İçin Uygundur?
Mimikler sırasında her insanda az da olsa bir alın çizgisi görülür. Bu oldukça doğal bir durumdur. Fakat mimiklerin yapılmadığı zamanlarda alında hala kırışıklıklar mevcutsa, işte o zaman alına dolgu estetiği yapılması uygundur. Alın çizgilerini açmak için ilk öncelikli yapılması gereken işlem aslında botoks uygulamasıdır. Fakat ilerlemiş ve derinleşmiş kırışıklıklarda botoks yapıldığı halde açılmıyorsa botoksa ilave olarak alın dolgusu yapılabilir. Özellikle glabella dediğimiz kaş arası bölgesi eğer derinleşmişse ve kırışıklıklar yerleşmişse botoks ile tam açılmaz, buraya dolgu uygulamak gerekir. Bir de botoks ile mimiklerinin donmasını istemeyenler için kırışıklıları gidermek için alın dolgusu yapılabilir.

 

Alın Dolgusu İşlemi Kalıcı mıdır?
Alın dolgusu birçok estetik uygulama gibi kalıcı bir yöntem değildir. İşlemlerin düzenli aralıklarla tekrarlanması gerekmektedir. Dolgunun etkisi kullanılan dolgu malzemesine ve kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 12 ile 18 ay arası kalıcı olabilmektedir. Bu sürelerin sonuna gelindiği takdirde eğer kişi alın dolgusu işlemine devam etmezse kırışıklıklar tekrardan belirebilir. Bu yüzden kırışıklıkların tamamen yok olması için belirtilen süreler tamamlandığı zaman işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

 

Alın Dolgusu Nasıl Yapılır?
Alın bölgesine dolgu işlemi 15dakikada tamamlanmaktadır ve genel anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır. Lokal anesteziketkili bir krem yardımıyla alın dolgusu işlemleri ağrısız bir şekilde uygulanmaktadır. Dolgu işlemi tamamlandığı zaman kişigünlük yaşantısına devam edilebilir. Ayrıca işlemin uygulandığı bölgelerde herhangi bir iz meydana gelmemektedir. Çünkü alın dolgusu işlemi steril ortamlarda, özel ince uçlu iğneler ve künt uçlu kanüllerle uygulanmaktadır.

 

Alın Dolgusu Yan Etkileri
Alın dolgusu yaptıranlarda 2 ile 3 gün geçici kızarıklıklar ve hafif şişlikler görülebilmektedir. Bunlar iğnenin kılcal damara gelmesine ve ödeme bağlı olabilir. İşlem sonrası buz uygulanması ile bu şişlik ve morarmalar azaltılır. Dolgudan hemen sonra düzelmeyi anında görülür fakat dolgunun dokuya yerleşmesi ve oturması 2-3haftayı bulur. Bu süre sonunda tekrar kontrol edilip varsa eksikler giderilir.

h- Şakak dolgusu

Şakak dolgusu nedir?
Temporal bölge dolgusu, şakak bölgesi, yani kaşların dış kısmı ile saç çizgisi arasındaki bölgede oluşan çökme ve hacim kayıplarının giderilmesi için uygulanan bir ameliyatsız estetik uygulamasıdır. Yaşlanmaya bağlı olarak, yüzde beliren hacim kayıplarını gidermek için dolgu uygulaması en etkili ve en pratik çözüm olarak tercih edilir. Şakak bölgesindeki erken çökmenin bir nedeni de diş sıkmadır. Diş sıkma sorunu olanlarda şakak bölgesindeki kasları da sıkmaya bağlı olarak o bölgedeki yağ dokusu erir ve temporal bölgede çökme olur. Ayrıca dengesiz kilo alıp verme de yüzün diğer yerleri gibi şakak bölgesini de etkiler ve hacim kaybına neden olabilir. Temporal dolgu uygulaması çökme gözlenen bölgedeki hacim eksikliklerini gidererek, kişinin daha genç ve çekici görünmesini sağlar.

 

Ameliyatsız Şakak Dolgusu Nasıl yapılır?
Temporal kemikte erime, kaslarda zayıflama, bağ dokularında meydana gelen değişmeler, şakak bölgesindeki yağ dokusunun azalması gibi durumlar yüzde hacim kaybı oluşturarak şakakların çökmesine neden olur. Şakaklarda oluşan oyulmalar yüzün üst kısmında oldukça fark edilir ve kaşlarda düşük görünmeye sebep olur. Şakak dolgu işlemi, yağ enjeksiyonu, hyalüronik asit veya çeşitli sentetik dolgu maddeleri ile yapılabilir. Fakat bu bölgede yan etkisinin yok denecek kadar az olması ve istendiğinde kolayca eritilebilme imkanıolduğu için hyalüronik asitli dolguları daha çok tercih edilir. İşlem dolgu malzemesinin şakaklara enjekte edilmesi ile kolayca yapılır. Şakak dolgusu, çökme görüntüsüne son vereceği için yüz daha oval bir şekil haline gelir. Üst göz kapaklarında ve kaşlarda meydana gelen sarkmaları onarır. Gözlerinin yanında bulunan kemiklerin belirginliğini gidereceği için, bakışlara daha canlılık ve derinlik katar.

 

Şakaklarda Çökme Hangi Durumlarda Oluşur?
Şakak çökmesi, genellikle 40 yaşından sonra olmaya başlar. Oluşmasındaki en önemli etken genetik yatkınlıktır. Ayrıca hızlı kilo alıp verme ve diş sıkma problemi de şakak bölgesindeki çökmeyi artırır. Çabuk yaşlanma belirtileri gösteren kişilerde daha genç yaşlarda bu işlem uygulanabilir. Ameliyatsız şakak dolgu tedavisi için öncelikle, işlem uygulanacak kişinin şakaklarının önden ve yandan fotoğrafları çekilir. Çekilen fotoğraflara göre işlem yapılacak yerler ve enjeksiyon noktaları hekim tarafından planlanır. Yüze işaretleme yapılarak belirlenen bu alanlara lokal anestezik krem uygulanıp 20 dakika beklenir. Lokal krem anestezisi kişinin ağrı hissini en az seviyeye indirir. İğne veya sivri uçlu olmayan kanüller ile dolgu uygulaması yapılır. Temporal bölgeye yapılan dolgukemik doku üzerine uygulanır. Temporal bölge dolgusu orta yüzü daha belirgin ön plana çıkardığı için de gençleştirme etkisi yapar.

 

Temporal Dolgu Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Temporal dolgu, ortalama 15 dakika süren oldukça kısa bir işlemdir. Enjeksiyon için ince künt uçlu kanüller kullanıldığından, işlem sonrası kanama, ödem gibi komplikasyonlar çok nadir görülür. Bu işlemden sonra kişi rahatlıkla günlük hayatına dönüş yapabilir. İşlemden hemen sonra verilen dolgu o bölgede hissedilip şiş bir görünüm oluşturabilir fakat bir hafta içinde dokuya dağılıp bu görüntü kaybolur. Bazı durumlarda kişinin yüzünde çok hafif bir şişlik kaldığı gözlemlenebilir. İğne girişine bağlı hafif şişlik ve morarmalar bazen olabilir, bunlarda bir hafta içinde düzelir. Eğer işlemden yarım saat veya birkaç saat sonra uygulama yapılan bölgede renk değişikliği, beyazlama ve gittikçe artan ağrı varsa hemen doktorunuz ile irtibat kurulup dolgu eritilmelidir. İşlem sonrasında doktorunuz, çekmiş olduğu öncesi ve sonrası fotoğrafları ile yaşanan değişimi gözlemleyebilirsiniz.

 

Şakak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?
Şakak Dolgusu, tek seans yapılan ve oldukça kısa süren bir işlemdir. Kişinin memnuniyet durumuna göre, ek seansa gerek duyulursa, tekrar dolgu maddesi enjekte edilebilir. Dolgunun kalıcılık süresi, bazı durumlara bağlıdır. Dolgu yapılan kişinin yaşına, uygulanacak olan dolgu maddesinin çeşidine, kişinin metabolizması, sigara, alkol gibi bağımlılıkları ve seçilen dolgunun yoğunluğuna göre değişir. Kalıcılık, şakak dolgusu işleminde en az 12 ay kalıcılık sağlaması beklenir. Ortalama kalıcılık süresi 1- 2 yıl arasında değişir.

ı-El sırtı dolgusu

El sırtı dolgusu nedir?
Bu işlem ile ellerde meydana gelen yaşlanma belirtilerini gidermek veya azaltmak mümkündür. Yaşlanma belirtileri yüz ve boyundan sonra en fazla ellerde görülür. Zaman içinde ellerin üstündeki deri kalitesi düşer ve cilt altı yağ dokusu erimeye başlar. Deri altı yağ dokusu ile birlikte deri altı destek dokusu dediğimiz kollajen ve hyalüronik asit miktarında da azalma olur. Bunlar da ellerin daha yaşlı görünmesine neden olur. Ayrıca ellerin sürekli güneşe ve dış etkenlere maruz kalması da ellerde yaşlanma belirtilerinin daha kısa sürede ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.Ellerin üstünde görülen en sık yaşlılık belirtileri özellikle damarların belirginleşmesi, kahverengi lekeler, el derisinde incelme, kuruluk ve kırışıklıktır. El gençleştirme işlemi ele uygulandıktan sonra, yaşlılık belirtileri de hızlı bir şekilde ortadan kaybolmaktadır.

 

El Sırtı Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?
El dolgusunu belirli bir yaşın üzerindeki kişiler ile ellerinde kırışıklık ve esneklik, nem, hacim kaybıolanlar tercih edebilir. El sırtına dolgu işlemi sayesinde ellerin yaşlı görünmesi sorunu ortadan kalkar ve çok daha güzel ve genç bir el görünümü elde edilebilir.

 

El Sırtı Dolgusu Nasıl Yapılır?
El gençleştirme dolgu işlemi diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi önce lokal anestezik krem sürülür. 20 dakika bekledikten sonra bir veya iki noktadan künt uçlu kanüller ile uygulama yapılır. Böylece ağrı, şişlik ve morarma gibi yan etkiler en aza indirilir. Kanül ile yapılan el sırtı dolgu uygulamalarında genellikle herhangi bir morarma ve şişlik olmamaktadır. Ayrıca işlem sırasında herhangi bir acı söz konusu olmaz. Dolgu uygulanır uygulanmaz sonuçlar anında gözle görülebilir.

 

El Sırtı Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?
Dolgu yapıldıktan sonra uygulanan dolguya göre kalıcılık süresi değişir. Bazı dolgularda bu süre iki- üç yıla kadar çıkabilir.Hyalüronik asit içeren dolgularda ise bu süre 1-2 yıl arasındadır. Diğer bütün dolgu uygulamalarında olduğu gibi el sırtı dolgusunda da kalıcılık kişinin metabolizmasına, sigara, alkol kullanımı ve dış etkenlere maruz kalma gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

 

El Sırtı Dolgusu Tedavisinden Sonra Neler Yapılmalıdır?
El gençleştirme dolgu tedavisi tamamlandıktan sonra uygulamanın şekline göre dikkat edilmesi gerekilen farklı ayrıntılar bulunmaktadır. İğne girişine bağlı olarak morarma ve şişlik oluşmuşsa birkaç gün buz uygulaması ve çeşitli kremler kullanmak gerekebilir. Bunun dışında birkaç gün aşırı sıcak uygulaması ve ağır egzersizlerden kaçınmak gerekir.